مدیریت منابع انسانی و استفاده از مدلهای شایستگی در احصای توانایی نیروهای یک مجموعه، منتج به موفقیت و چابکی آن خواهد شد. این قاعده در حوزه مدیریت صنایع پتروشیمی نیز صادق است. مدیریت صنایع پتروشیمی مبتنی بر هدفگذاری و کارآمدی و مهندسی ارزش است. از این رو مدیریت منابع انسانی در آن بیشترین اهمیت ممکن را دارد. تکنولوژیهای نوین و خلاقانه در عرصه مدیریت صنایع پتروشیمی قطعا در یک ساختار انسانی کارآمد و چابک تبلور پیدا خواهند کرد نه یک ساختار منفعل و ایستا. عصر کنونی، عصر استناد به شایستگیها و مدلسازی بر اساس آنهاست. ما در مدیریت صنایع پتروشیمی با ترکیبی از منابع، ظرفیتها و فرصتها رو به رو هستیم که باید جایابی و ارزشیابی مستند و دقیقی در قبال هر یک از آنها صورت گیرد.
تبیین شایستگیهای منابع انسانی در حوزه صنایع و پتروشیمی، معلول چینش مولفهها و توجه به ظرایف زیادی است. بخشی از مدیریت منابع انسانی در عرصه پتروشیمی، منبعث از ثوابت و الگوهای این نوع مدیریت خلاق است: ایجاد انگیزه برای ایجاد و استمرار تغیرات موثر، نیاز به کسب مهارتهای جدید، تقبل مسئولیتهای جدید و ترسیم روابط مبتنی بر فایده و همکاری، از جمله این موارد محسوب میشود.
دغدغه اصلی این است که چگونه این موارد در عرصه مدیریت پتروشیمی تبلور پیدا خواهد کرد؟ قطعا در شکل گیری و تسریع این روند باید بر روی اهداف و استراتژیهای تعیین شده از سوی شرکتهای پتروشیمی متمرکز شد و راهکارها، ابزارها و از همه مهم تر، منابع انسانی منطبق با این اهداف کلان، میان مدت و خرد را مدنظر قرار داد. در این صورت میتوانیم ظرفیتهای نهفته و آشکار در حوزه منابع انسانی را با نیاز شرکتهای پتروشیمی به درستی و بر اساس واقعیات کمی و کیفی تطبیق دهیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد